dimecres, 19 de setembre del 2012

Què són els Chrakres?


     Chakra és una paraula sànscrita que significa roda o vòrtex i fa referència als set centres d'energia que componen la nostra consciència i el nostre sistema nerviós.
     Aquests chakres o centres d'energia, funcionen com bombes o vàlvules i regulen el flux d'energia a través del nostre sistema energètic. El funcionament dels chakres reflecteix les decisions que prenem en reaccionar davant les circumstàncies de la nostra vida. Obrim i tanquem aquestes vàlvules quan decidim què pensar i que sentir, i quan escollim el filtre perceptiu a través del qual volem experimentar el món que ens envolta.
     Interaccionen amb el cos físic a través de dos vehicles principals: el sistema endocrí i el sistema nerviós.

     Cadascun dels set chakres està associat a una de les set glàndules endocrines, i alhora amb un grup de nervis anomenat plexe. D'aquesta manera, cada chakra pot associar-se a parts i funcions concretes del cos controlades pel plexe o per la glàndula endocrina associada a aquest chakra.

      Tots els teus sentits, totes les teves percepcions, tots els teus possibles estats de consciència, qualsevol cosa que puguis experimentar, pot dividir-se en set categories. Cada categoria es pot associar a un chakra en concret. Així doncs, els chakres no només representen parts concretes del teu cos físic, sinó també zones concretes de la teva consciència.

     Quan sents tensió a la teva consciència, la sents en el chakra associat a aquesta part de la consciència i al seu entorn, en les zones del cos físic, que estan relacionades amb aquest chakra. On sentis l'estrès depèn de perquè sents aquest estrès. La tensió del chakra la detecten els nervis del plexe relacionats amb aquest chakra i la transmeten a les zones del cos que estan controlades per aquest plexe.

     Quan la tensió es manté durant un període de temps, o un nivell d'intensitat determinat, la persona crea un símptoma a nivell físic.
     El símptoma serveix per comunicar a la persona a través del seu cos el que està passant en la seva consciència. Si, en comprendre el missatge que ha enviat el símptoma, la persona canvia alguna cosa de la seva forma de ser, aquest símptoma ja no té raó d'existir i pot ser alliberat, sempre que la persona es permeti a si mateixa creure que és posible.

     Entender els chakres permet entendre la relació entre la nostra consciència i el nostre cos i d'aquesta manera, ens permet veure el nostre cos com un mapa de la nostra consciència. Ens aporta una millor comprensió de nosaltres mateixos i de tot el que ens envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada