dimecres, 19 de febrer del 2014

Estrès i Flors de Bach

     

     Estrès és un terme que prové de l'anglès que significa tensió i apareix com una modalitat de resposta del cos. 

     Cada persona expressa i registra la seva tensió de diferent manera. Día a dia, ens trobem davant de situacions i pressions tant internes com externes. La modalitat de resposta, no només depèn del subjecte, sinó també de les circumstàncies que estigui travessant en aquell moment.

     Les condicions externes que pertorben l'equilibri d'una persona, poden ser esperades, per exemple l'arribada d'un fill, mudances, vacances, un gran projecte a emprendre, situacions de canvis, o negatives com la pèrdua d'una feina, accidents, morts d'éssers estimats, un treball d'alta exigència,  preocupacions desmesurades, alta competitivitat, problemes laborals, econòmics, familiars, etc 

     L'estrès produeix canvis químics en el cos. En una situació d'estrès, el cervell envia senyals químiques per exemple el cor batega més ràpid, pot haver sudoració, pujar la pressió arterial, possibles problemes gastrointestinals, etc .

     Aquestes reaccions a curt termini no són perjudicials, però si aquesta situació persisteix de manera perllongada pot causar malalties diverses.

     L'estrès es pot manifestar a través dels següents símptomes :
Insomni, mals de cap, cansament, ansietat, diarrees, restrenyiment, abús d'estimulants, d'alcohol,tabac, abús de medicaments, depressió, debilitat immunològica, alteracions a la pell, malalties cardiovasculars, trastorns digestius, pèrdua de concentració i memòria, agressivitat,  disfuncions sexuals, trastorns en l'alimentació, etc.

     Les essències florals ofereixen ajuda complementària per recuperar el balanç intern i sostenir les descompensacions emocionals i energètiques implícites en l'estrès .

     Depenent de quines siguin les causes que ens provoquen l'estrès, diferents seran les essències florals que haurem de prendre . És per aquest motiu que és molt important l'entrevista amb el terapeuta que serà qui ens acompanyi en el procés i vagi determinant segons la nostra evolució i necessitats quines són les millors flors per a cada moment.

     Es aconsellable també, complementar amb sessions de Reiki, realitzar activitats esportives, recreatives, aprendre tècniques de relaxació, evitar l'ús d'alcohol per fer front a les situacions d'estrès .







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada