dissabte, 26 d’abril del 2014

La Aromateràpia i els Olis Essencials


     Els olis actuen relaxant ànima i cos, hidraten i nodreixen la superfície, el més important d'aquestes essències vives són les seves virtuts relaxants, tonificants captades a l'instant per l'olfacte i que constitueixen tota una ciència curativa: La Aromateràpia.

     L'aromateràpia actua sobre els plans subtils per això pot ser utilitzada com a teràpia vibracional, també ajuda a la meditació, visualitzacions, concentració, afirmacions i en totes aquelles tècniques destinades a buscar l'equilibri i harmonia interior.

     Una manera d'actuar dels olis essencials és a través de l'olfacte, harmonitzant els estats psíquics emocionals i espirituals, el sentit de l'olfacte està directament connectat al cervell  que és el centre de les nostres emocions, i també l'espai de moltes activitats vitals del nostre organisme, el somni, la sensualitat, la set, la memòria, etc.

     La memòria associativa d'aromes i situacions generen l'aprofitament dels olis per a ús terapèutic, atès que la consciència registra l'aroma amb l'ambientació.

     Cada oli té una identitat, un aroma i unes característiques pròpies. Quan els olis es barregen uns amb altres també es barregen els seus beneficis; alguns olis són calmants i relaxants, mentre que altres són estimulants i vigoritzants.

     Aixìs doncs la aromateràpia ens pot ajudar en casos o situacions com:

     • Contrarestar l'insomni 
     • Reduir l'estrès 
     • Disminuir l'ansietat 
     • Alleujar el dolor 
     • Augmentar les defenses immunològiques 
     • Estats depressius, etc.

      Cada planta té una aroma característic, un grup d'indicacions i propietats per cada situació que han de ser tingudes en compte a l'hora de seleccionar els olis per al seu ús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada