diumenge, 8 d’octubre del 2017

L'efectivitat de les Flors de Bach

   

      A vegades em venen persones a la consulta només amb la intenció que els hi prepari un flascó de flors i llestos (com el que va a una farmàcia perquè li preparin una fórmula) i cap a casa a veure si troben una millora i saber si funcionen les flors. Doncs ja us dic jo que aquesta no és la manera. Tot i que sol haver-hi una millora dels símptomes, aquesta millora serà  passatgera si no aprofundim amb la causa  d'aquests símptomes, perquè no hi ha una flor concreta pel mal de cap, l'insomni, l'estrès etc.
   
     El que s'ha de fer perquè les flors funcionin és una teràpia, per esbrinar quin es el conflicte emocional que ha provocat la malaltia i aquesta teràpia floral és un procés en el que intervenen diversos factors, d'entre els quals la fórmula preescrita és només un d'ells. Dit d'una altra manera, la teràpia no només són les flors, sinó també l'enquadrament terapèutic, la gestió d'expectatives, la relació terapeuta-client, els objectius terapèutics, etc. i sobretot el compromís per part del client amb ell mateix de responsabilitzar-se de la seva situació i  prendre consciència del seu creixement evolutiu.

     Per això després d'un temps, que no sol ser molt llarg, si la persona té ganes de treballar-se, fer una teràpia, estar prenent de forma continuada i constant les flors (de forma contrària, sempre ens quedarem a mitges) quan hem acabat el tractament,  la malaltia emocional, el problema desapareix de forma definitiva ja que la curació prové d'una evolució interior.
     La lliçó apresa no es pot desaprendre.

     Les Essències Florals no són medecines, la seva actuació és vibracional i es basa en l'harmonització interior. Un cop aconseguida l'harmonització la persona adquireix recursos interiors tals que li permeten fer front als seus conflictes interns d'una manera sàvia i natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada